Organisatie Stichting miMakkus

Stichting miMakkus wil dé organisatie zijn die de zorg voor mensen met een cognitieve en/of een verstandelijke beperking verbetert met behulp van contact en communicatie.

Stichting miMakkus is een kleine professionele organisatie die staat voor kwaliteit en contact. De beperkte staf wordt  op freelancebasis ondersteund door docenten, trainers en vrijwilligers.  De kwaliteit van Stichting miMakkus wordt gewaarborgd door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en het keurmerk van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NTRO).

Wij zoeken een collega-bestuurder!

Draag jij de zorg voor mensen voor wie taal niet langer beschikbaar is (dementie, verstandelijke beperking, NAH, etc.) een warm hart toe? Ben je gericht op organisatie-ontwikkeling en persoonlijke groei? Wil jij jouw visie, netwerk en ervaring inzetten om onze organisatie een stap verder te brengen? Ben je bereid om 2-maandelijks met het bestuur te vergaderen en tussentijds digitaal af te stemmen?

Kom dan in contact met ons via info@mimakkus.nl o.v.v. Collega-bestuurder Stichting miMakkus.

Bestuur


V.l.n.r.: Jolanda Colnot, Annemieke van Brunschot,
Maarten Coolen en Wilfried Gradus

Het bestuur bestaat uit vier onafhankelijke leden met zeer diverse achtergronden. De leden zijn bereid onbezoldigd hun kennis, expertise en visie in te zetten voor Stichting miMakkus.

Annemieke van Brunschot, Bestuurslid

Jolanda Colnot, Bestuurslid

Maarten Coolen, Bestuurslid

Wilfried Gradus, Penningmeester

Wij zoeken een teammanager met een hart!

Voor het versterken van onze organisatie zijn wij op zoek naar een teammanager met een hart.

De uitdaging
Om onze droom waar te kunnen maken in de complexe wereld van langdurige zorg aan mensen met een cognitieve of verstandelijke beperking, zoals mensen met dementie, is Stichting miMakkus op zoek naar bedrijfsmatige versterking van onze stichting op het gebied van financiën, procesoptimalisatie, ondernemerschap en het vertalen van visie in concrete resultaten.

Klik hier voor meer informatie

Onze Droom

Juist wanneer taal niet meer vanzelfsprekend is, zoals bij mensen met een cognitieve of verstandelijke beperking zoals bijvoorbeeld dementie, is het kunnen maken van oprecht contact essentieel in de dagelijkse zorg. Dit draagt aantoonbaar bij aan welzijn en kwaliteit van leven. Onze droom is de kwaliteit van zorg voor deze kwetsbare groep te veranderen en te versterken door het opleiden van contact-experts (miMakkers) en door het trainen van zorgprofessionals (zonder rode neus). Hiermee ondersteunen we  zorgorganisaties in hun ontwikkeling naar belevingsgerichte zorg, waarbij contact van hart tot hart echt centraal staat. Ook geven we workshops aan mantelzorgers en vrijwilligers (zonder rode neus) waardoor onder andere gemeentelijke organisaties ondersteund worden in hun ontwikkeling naar dementievriendelijke gemeente.

Even voorstellen

Stichting miMakkus is een gespecialiseerd opleidingsinstituut, gebaseerd op de miMakkusmethode. Deze benaderingswijze is ontwikkeld om wezenlijk contact mogelijk te maken met mensen met een cognitieve of verstandelijke beperking. Uitgangspunt is gelijkwaardigheid in benadering. Door vanuit rust, zonder verwachtingen en met respect de medemens te zien en te benaderen, resulteert dit in meer alertheid, levendigheid, plezier en ontspanning. Deelnemers leren door bewustwording en sturing van hun eigen gedrag, het gedrag van anderen te beïnvloeden, waardoor probleemgedrag wordt verminderd, de kwaliteit van leven wordt verbeterd en daarnaast het eigen werkplezier toeneemt. In de afgelopen 15 jaar heeft Stichting miMakkus een breed pallet aan hoogwaardige trainingen en opleidingen ontwikkeld. Inmiddels zijn er meer dan 250 miMakkers opgeleid, waarvan een groot gedeelte jaarlijks bijscholing volgt. Tevens hebben wij bij diverse zorginstellingen alle medewerkers van afdelingen getraind en hebben enkele organisaties de miMakkus methode volledig geïntegreerd in hun zorgvisie.

De uitdaging

Om onze droom waar te kunnen maken in de complexe wereld van langdurige zorg aan mensen met een cognitieve of verstandelijke beperking, zoals mensen met dementie, is Stichting miMakkus op zoek naar bedrijfsmatige versterking van onze stichting op het gebied van financiën, procesoptimalisatie,  ondernemerschap en het vertalen van visie in concrete resultaten

Je bent verantwoordelijk voor:

 • Verbinding met het bestuur, doorontwikkeling van strategie
 • Dagelijkse leiding, sturing en richting geven aan het kantoor team
 • Tactisch/operationele besluitvorming en financiële resultaten
 • Optimalisatie van (digitale) processen
 • Uitbreiden, versterken netwerkpartners
 • Bijdragen aan acquisitietrajecten

Wie ben jij

 • Draag je de doelgroep een warm hart toe?
 • Ben je geraakt door de miMakkusmethode?
 • Ben jij een bedrijfskundig ondernemer die hoofd en hart weet te verbinden?
 • Heb je kennis en ervaring met financiële systemen en management rapportages?
 • Wordt jouw stijl gekenmerkt door co-creatie en ontwikkelgerichtheid?
 • Kun je visie omzetten in resultaten met een team van gepassioneerde collega’s?
 • Ben je een verbinder, een mensen-mens die makkelijk relaties opbouwt?
 • Heb jij tenminste een HBO werk- en denkniveau en enkele jaren relevante werkervaring?Als jij je hierin herkent en onze droom raakt je in je hart, dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat hebben wij te bieden

Geen topsalaris, maar een kans om verschil te maken Geen groot team, maar betrokken collega’s Geen vastomlijnd takenpakket, maar een uitdaging die je zelf vorm kunt geven Geen vast carrièrepad, maar de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van een groeiende groep mensen met een cognitieve of verstandelijke beperking.

Omvang               : 12 uur p/week

Salaris                  : maximaal € 4.000 euro p/maand bij 36 uur afhankelijk van achtergrond en ervaring

Locatie                 : Eindhoven, klanten in heel Nederland

Solliciteren

Nieuwsgierig? Kijk op onze Facebook– of Blogpagina voor ervaringsverhalen en verder op onze website voor meer informatie.

Vragen? Neem contact op met onze bureaumanager Lilian Hundscheid, telefoon (088) 64 62 500.

Je sollicitatie kun je per mail vóór 24 augustus 2020 richten aan info@mimakkus.nl.

We streven ernaar de gesprekken in de eerste helft van september plaats te laten vinden.

Kantoorteam

Eveline Balemans, Hoofd Externe Betrekkingen

Lilian Hundscheid, Bureaumanager

Laura Rooijackers, Interim Hoofd Opleidingen

 

Financiën

Stichting miMakkus is in staat alle activiteiten vanuit de exploitatie te financieren. Voor speciale projecten of ontwikkelingen is de stichting afhankelijk van donateurs of project subsidies dan wel fondsen.

Jaarrekening 2018

Jaarrekening 2017

Jaarrekening 2016

Keurmerken