De miMakkusmethode: contact vanuit rust en respect

Zoekt u naar rust en respect in het contact met uw cliënten? Wilt u weten wat er bedoeld wordt met ‘regie bij de cliënt’? De miMakkusmethode helpt en biedt handvatten om het contact te verbeteren en te verdiepen.

Het begint met reflecteren op uw verwachtingen en uw routine. U leert de basis van de methode: het afstemmen van uw gedrag op de ander.

Het resultaat is direct merkbaar: een oogopslag, een glimlach of zelfs een schaterlach. Dat brengt ontspanning in het moment, bij de bewoner of cliënt, bij de naasten en bij u als zorgprofessional.

De miMakkusmethode leert u op alle niveaus: van een eerste kennismaking tot de specialist in de methode, de miMakker.

Ontdek de methode

De miMakkusmethode is voor iedereen die wil leren en ervaren om contact te leggen vanuit rust en respect.  Lees bij  opleiding meer over de methode.

 

Incompany

Tijdens onze Incompany Trainingen ontdekt u samen met uw team de mogelijkheden van de miMakkusmethode.

Ervaar de miMakker

De miMakker opent ogen en laat mensen het contact ervaren: mensen voor wie taal niet vanzelfsprekend is en de mensen in hun naaste omgeving. Lees meer.

Onderzoek Dichterbij

In samenwerking met de Academische Werkplaats Leven met een Verstandelijke Beperking (Tranzo, Tilburg University) en Maastricht University deed ‘Dichterbij’ onderzoek naar de waarde van miMakkus voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking. In het rapport leest u wat de resultaten waren.

 Referenties

 

De miMakkusmethode: zó werkt het echt

Interview met Barbara Wijnand, hoofd V&V ZGE Liduina en Freekie Mandigers, miMakker Rosa. Lees hier.