Arno‘s GoudenClownsneusprijs

Een nieuwe prijs in de zorg

 

De Arno’s GoudenClownsneusprijs is de stimuleringsprijs die jaarlijks wordt toegekend aan een persoon of een organisatie met een bijzonder project voor een glimlach in de zorg voor mensen met (diepe) dementie of mensen met ernstig verstandelijke beperkingen. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 750,- en een symbolische gouden clownsneus.

De Arno’s GoudenClownsneusprijs is een prijs ‘van een kunstenaar voor een kunstenaar’. De prijs verwijst naar de bron van het idee waaruit Stichting miMakkus is ontstaan: Arno Huibers, hierin ondersteund door Stichting miMakkus.

Doel

De prijs heeft als doel initiatieven te stimuleren die een wezenlijke bijdrage leveren aan een glimlach, aan vreugdebeleving van mensen die door (diepe) dementie in zichzelf gekeerd zijn of van mensen met ernstig verstandelijke beperkingen.

Nominatie

Een project dat genomineerd wordt:

  • draagt bij aan vreugdebeleving, aan een glimlach van mensen met (diepe) dementie of van mensen met ernstig verstandelijke beperkingen;
  • draagt originaliteit en creativiteit in zich en is gericht op het bereiken van de glimlach;
  • is een eigen project of een project van een ander of het betreft mensen of instellingen.

Uitreiking Wereld Alzheimer Dag

De jaarlijkse uitreiking vindt plaats door Stichting miMakkus en Arno Huibers op Wereld Alzheimer Dag.

Commissie

De commissie kiest de winnaar uit de nominaties. De commissieleden zijn:

  • Wim Daniëls, schrijver en cabaretier
  • Maarten Coolen, regiomanager BrabantZorg en bestuurslid Stichting miMakkus
  • Wilfried Gradus, penningmeester Stichting miMakkus
  • Arno Huibers, clown en naamgever

Meer informatie: www.arnosgoudenclownsneus.com

Winnaar 2020 Teun Toebes

Op 21 september 2020, Wereld Alzheimer Dag, vond tijdens de aftrap van het themajaar Dementie van de culturele instellingen in Oss de uitreiking van de Arno’s GoudenClownsneusprijs, ondersteund door zorgopleider Stichting miMakkus, plaats. De 21-jarige verpleegkundige Teun Toebes ontving de prijs. Teun ontwikkelt met creatieve en humoristische ideeën projecten om de mens met dementie geluksmomenten en een glimlach te bezorgen. Van deze activiteiten maakt hij inspirerende visuals.

Meer over Teun: www.s-teun.nl

Flyer Arno’s GoudenClownsneusprijs