miMakkus Appetizer en de online versie

miMakkus Appetizer

Een compacte workshop van 1 dagdeel, waarin  zorgmedewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers kennis kunnen maken met de miMakkusmethode.
Deze benaderingswijze is ontwikkeld om wezenlijk contact mogelijk te maken met mensen met een verstandelijke of cognitieve beperking. Uitgangspunt is gelijkwaardigheid in benadering. Door vanuit rust, zonder verwachtingen en met respect de medemens te zien en te benaderen, resulteert dit in meer alertheid, levendigheid, plezier en ontspanning. 

 


De workshop is afgeleid van de reguliere workshop (twee of drie dagdelen) die inzicht geeft in 
wat het betekent voor het gedrag van mensen in dagelijkse situaties wanneer taal niet langer voorhanden is. Het vergroot de mogelijkheden van mensen (zorgmedewerkers, vrijwilligers, mantelzorgers of andere geïnteresseerden) om contact te maken met mensen met een cognitieve of verstandelijke beperking. In de miMakkus Appetizer stippen we zaken aan. We stellen bijvoorbeeld een pijler van de miMakkusmethode centraal en daar baseren we vervolgens de oefeningen op. De maximale groepsgrootte is 16 deelnemers.

NIEUW: Online miMakkus Appetizer

De Online miMakkus Appetizer, een interactieve online workshop van 1 dagdeel waarin zorgmedewerkers, kennis kunnen maken met de miMakkusmethode. Oefeningen, filmpjes en presentaties wisselen elkaar af in deze gevarieerde workshop. Zo is het mogelijk om deelnemers iets te bieden waardoor ze iets moois en bijzonders leren dat toegepast kan worden in hun directe werksituatie. De maximale groepsgrootte is 16 deelnemers.