Dagelijks om 10.00 en 20.00 uur
gratis Online Ontmoet (+ 15 min) voor:
(Klik op de links voor meer informatie en aanmelden)
Toekomstige miMakkers
Zorgprofessionals
Mantelzorgers/vrijwilligers
                                                                                                     

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Terugkomdag – Kijken naar muziek

20 maart 2017 @ 10:00 - 17:00

Uitsluitend bedoeld voor gecerticeerde miMakkers.

Kijken naar muziek lijkt een tegenstelling, iedereen heeft een bepaald ritme in zijn lichaam. Het ritme van het lopen, van een terugkomende beweging, van iemands ademhaling of bijvoorbeeld de melodie die iemand vaak loopt te neuriën. Deze bewegingen kunnen een uitgangspunt zijn om muziek te gaan maken. Natuurlijk hoeven er geen symfonieën geschreven te worden. Je leert de bewegingen die iemand maakt omzetten in muziek. Eigenlijk leer je het instrument te worden van degene met wie je speelt. Je hoeft zelf niks te verzinnen, je alleen maar te laten sturen. Dit ontstaat als je heel gedetailleerd kijkt naar iemand zodat je elke verandering in ritme oppikt en daarop reageert. Op deze manier ontstaat een open en prettig geluidenspel dat door de cliënt wordt gecomponeerd.

Als je goed naar iemand blijft kijken en je laat sturen, dan merk je dat je op den duur kleine variaties mag gaan aanbrengen. Je kan een ritme steeds herhalen, iets versnellen of juist vertragen. Een soort tegenritme gaan spelen en het volume verhogen zodat er een uitbundig en swingend muziekspel ontstaat. Of juist het terugkerende ritme zoeken zodat je een introvert, bijna meditatief, moment componeert.

Ten slotte kijken we hoe we met eenvoudige instrumenten als ondersteunende functie dit spel kunnen versterken. Je hoeft zelf zeker geen instrument te kunnen bespelen of muzikaal onderlegd te zijn om deze manier van werken te leren. Natuurlijk zijn je lichaam en je stem het beste instrument. Klappen, lachen, tikken, hummen, neuriën, zingen: het zijn allemaal geluiden die we heel doelbewust gaan gebruiken!

Docent Elco van Alphen

Gegevens

Datum:
20 maart 2017
Tijd:
10:00 - 17:00

Locatie

Stichting miMakkus
Iepenlaan 40
Eindhoven, 5616 NS Netherlands
Telefoon
0886462500
Bekijk de site van Locatie

Organisator