Zorgprofessionals

Een online kennismakingssessie
Meld je aan!
Stichting miMakkus heeft een benaderingswijze ontwikkeld – de miMakkusmethode – die het mogelijk maakt om wezenlijk contact te maken met mensen met een cognitieve of verstandelijke beperking.

Bent u zorgprofessional in de gezondheidszorg (VVT, ziekenhuis)? Heeft u in uw werk met regelmaat contact met mensen voor wie taal niet langer vanzelfsprekend is (iemand met dementie, een verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel, Korsakov, somatische problematiek, acuut opkomende verwardheid zoals bij een delier, verstoorde zintuiglijke prikkelverwerking, palliatief terminale fase, autisme etc.)?  Is het vaak een uitdaging om contact met deze cliënten/patiënten te maken?

Deze online sessie is een korte kennismaking met Stichting miMakkus, de miMakkusmethode en de diverse trainingen die er zijn voor zorgprofessionals binnen VVT-instellingen en ziekenhuizen. Volg de Online Ontmoet miMakkus voor Zorgprofessionals en ontdek wat de miMakkusmethode voor uw cliënten, patiënten, u én zorgorganisaties betekenen kan. We vertellen over de diverse trainingsmogelijkheden die er zijn voor u en uw team. En wat het effect ervan kan zijn in uw dagelijkse werkpraktijk.

“Door de toepassing van de miMakkusmethode tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden merk ik dat cliënten zich begrepen voelen; dat geeft hen rust”.

Voor wie is deze Online Ontmoet?

De Online Ontmoet voor Zorgprofessionals is bedoeld voor zorgprofessionals (VVT en ziekenhuizen) en professionals binnen welzijnsorganisaties die in hun werk te maken hebben met mensen voor wie taal niet langer beschikbaar is (bijvoorbeeld op een afdeling dementie in een zorginstelling, op een longafdeling ziekenhuis, SEH ziekenhuis, AOA ziekenhuis etc.). De miMakkusmethode kan u en/of uw team helpen het contact weer te maken waardoor de cliënt zich begrepen voelt. Deze cliënt heeft bijvoorbeeld dementie, een verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel, Korsakov, somatische problematiek, acuut opkomende verwardheid zoals bij een delier, verstoorde zintuiglijke prikkelverwerking, palliatief terminale fase, autisme etc.)? Na afloop:

R

Weet u wat de miMakkusmethode inhoudt en hoe deze binnen de gezondheidszorg wordt toegepast;

R

Weet u wat het realiseren van non-verbaal contact in werksituaties inhoudt;

R

Weet u wat de Incompany Training en andere trainingen u te bieden hebben;

R

Kent u de meerwaarde van het werken volgens de miMakkusmethode binnen diverse zorgsituaties;

R

Bent u een stap dichterbij en weet u of dit bij u past.

Trainer – Eveline Balemans

 

Sinds eind 2017 werk ik als Hoofd Externe Betrekkingen voor Stichting miMakkus.  Daarnaast ben ik werkzaam voor diverse opdrachtgevers in de sociaal maatschappelijke hoek. Mijn ervaringen als pleegouder en als vrijwilliger richting kinderen/ouders binnen een vrijwiligersorganisatie neem ik mee in mijn werk. De miMakkusmethode is, in mijn ogen, een warme oplossing voor mensen die zowel zakelijk als privé onthand zijn door het ontbreken van contact. Door de miMakkusmethode zijn ze in staat non-verbaal contact te maken. Dit maakt zowel cliënt als medewerker, blij en gelukkig. Wie wil dit niet?

Verder leren?

Smaakt de ontmoeting met Stichting miMakkus naar meer? Heeft uw zorgteam of het team binnen uw welzijnsorganisatie behoefte aan een training waarin het oefenen, leren en ervaren vanuit de miMakkusmethode centraal staat? Neemt u dan contact op door te mailen naar info@mimakkus.nl of (088) 646 25 00.

Algemene informatie

Wanneer:

Iedere dag om 10.00 en 20.00 uur.

Kosten:

Geen, het is gratis.

Duur Online Ontmoet miMakkus:

20-25 minuten.

Advies:

Gebruik Google Chrome om het webinar te bekijken.