Mantelzorger / Vrijwilliger

Een online kennismakingssessie
Meld je aan!
Stichting miMakkus heeft een benaderingswijze ontwikkeld – de miMakkusmethode – die het mogelijk maakt om wezenlijk contact te maken met mensen met een cognitieve of verstandelijke beperking.

Bent u mantelzorger of vrijwilliger of bent u werkzaam als professional binnen een welzijnsorganisatie? Kent u iemand in uw naaste omgeving voor wie taal niet langer vanzelfsprekend is (iemand met dementie,  een verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel, Korsakov, somatische problematiek, acuut opkomende verwardheid zoals bij een delier, verstoorde zintuiglijke prikkelverwerking,  palliatief terminale fase, autisme etc) en waardoor het een uitdaging is om contact te maken? Wilt u of uw team van mantelzorgers/vrijwilligers nieuwe vaardigheden en ervaringen opdoen over het maken van contact vanuit rust en respect?

In deze online sessie maakt u kennis met Stichting miMakkus en we vertellen over de Workshops voor Mantelzorgers/vrijwilligers die wij organiseren waardoor uw werk als mantelzorger of vrijwilliger nog prettiger verlopen kan. Tijdens deze workshops kunt u oefenen, leren en ervaren volgens de miMakkusmethode. Hier zult u profijt van hebben tijdens uw dagelijkse activiteiten als mantelzorger of vrijwilliger omdat uw naaste met bijvoorbeeld dementie zich begrepen voelt.

“Als je het contact verbetert, gaan de contacten met familie en vrienden ook frequenter zijn en prettiger.”

Voor wie is deze Online Ontmoet?

De Online Ontmoet miMakkus voor Mantelzorgers/vrijwilligers is bedoeld voor mensen die met grote regelmaat te maken hebben met mensen voor wie taal niet langer beschikbaar is door een ziekte of bijvoorbeeld een ongeval. U biedt ondersteuning en om uw naaste, geliefde of hulpvrager goed te begrijpen is een prettig contact noodzakelijk. De miMakkusmethode kan u daarbij helpen het contact weer te maken waardoor uw naaste of vriend/vriendin of hulpbehoevende zich begrepen voelt en prettiger in zijn/haar vel zit. Na afloop:

R

Weet u wat het realiseren van non-verbaal contact in dagelijkse (thuis-)situaties inhoudt;

R

Hebt u gezien en ervaren wat diverse benaderingswijzen met u en met een ander doen;

R

Weet u wat onze benaderingswijze, de miMakkusmethode, inhoudt en hoe deze wordt toegepast.

Trainer – Lilian Hundscheid

Sinds september 2016 werk ik als Bureaumanager voor Stichting miMakkus.

Mijn ervaring als ouder en als professional neem ik hier in mee. De miMakkusmethode is, in mijn ogen, een warme oplossing voor mensen die onthand zijn door het ontbreken van contact. Bovendien maakt het mensen blij en gelukkig! Wie wil dit nu niet?

Verder leren?

Smaakt de ontmoeting met Stichting miMakkus naar meer? Wilt u het effect van de miMakkusmethode zelf oefenen, leren en ervaren? Met de tweedaagse training Ervaar het miMakkus-effect’ gaat u zelf aan de slag! Hoe? Door te oefenen.

Algemene informatie

Wanneer:

Iedere dag om 10.00 en 20.00 uur.

Kosten:

Geen, het is gratis.

Duur Online Ontmoet miMakkus:

20-25 minuten.

Advies:

Gebruik Google Chrome om het webinar te bekijken.