In de gang komt miMakker Rosi meneer Groots tegen. Hij is druk bezig met zijn broekriem, hij maakt hem los en dan weer vast. Wanneer hij even opkijkt, ziet hij Rosi aankomen en roept: “Zet die koffer weg en help me met die riem!” Rosi doet wat hij zegt en begint meneer mee te helpen. Het is geen gemakkelijke opgave voor Rosi, want alles gaat verkeerd. De gaatjes kloppen niet, de riem komt op Rosi’s hoofd terecht en de broek zakt daardoor bijna af. “Gij kunt er ook helemaal niks van, dat kan ik zelf beter!”, reageert meneer hoofdschuddend. En ja hoor, het lukt hem uiteindelijk om de riem goed vast te maken.

Rosi staat aandachtig te kijken, maar dan commandeert meneer: “Pak die koffer nou maar op, en dan ga met mij mee. Nu daar die koffer neerzetten, daar in de hoek.” Rosi volgt braaf alle aanwijzingen van meneer. De koffer staat veilig in een hoek en arm in arm schuifelen ze samen de woonkamer in.

Het is ondertussen koffietijd. Meneer Groots dirigeert Rosi naar zijn plek aan tafel, gaat zelf zitten en krijgt koffie van een verzorgende. “Zo, zitten jij!”, beveelt hij Rosi. Er is echter geen stoel meer vrij, dus gaat Rosi op haar knieën naast meneer zitten en kijkt met een begerige blik naar het kopje koffie van meneer. “Mmmmm” prevelt Rosi en volgt met haar blik verlangend het kopje waaruit hij wil gaan drinken.

Slurpen maar

Meneer wordt duidelijk geraakt door het vragende gezicht van Rosis, want hij zegt: “Nou, vooruit dan, jij ook wat!” Hij pakt het lepeltje, doopt het in de koffie en brengt het naar Rosi’s mond. Rosi slurpt luidruchtig aan het lepeltje. Nou, dat is lekker! Omdat Rosi zo geniet, begint meneer steeds sneller het lepeltje in de koffie te dopen en Rosi van druppeltjes koffie te voorzien. Hij heeft er zichtbaar plezier in. “As gij maor doet wa ik zeg, dan komt alles goed!”, roept meneer verrukt uit en leunt vervolgens zeer tevreden terug in zijn stoel.

Syl doet natuurlijk niet alles wat iemand haar beveelt, maar Rosi gaat wel in alles mee en zie daar, wat een mooi contact!

Syl

Share This