Mevrouw Bongers zit vaak apart van de andere bewoners. Met een veelal norse blik kijkt ze de wereld in. Ook al krijgt miMakker Sophie af en toe een glimlach toegezonden, ze mag niet dicht bij mevrouw komen. Sophie heeft deze situatie geaccepteerd. Al vindt ze het jammer dat ze niet meer voor mevrouw kan betekenen.

Maar heel af en toe gebeurt er een wondertje en ontmoet Sophie de ‘andere’ mevrouw Bongers.

Betovering

Vanuit haar ooghoeken ziet Sophie dat mevrouw uit haar stoel is opgestaan. Ze loopt naar Sophie, die ontspannen blijft zitten. Het gezicht van mevrouw heeft een zachte en vriendelijke uitdrukking. Sophie herkent haar bijna niet, het maakt haar zo anders. Ze pakt Sophie voorzichtig bij de schouders en streelt hierna haar gezicht. De warmte, liefde en tederheid die mevrouw hierbij uitstraalt is onbeschrijfelijk. Ze kijken elkaar lang en diep in de ogen. Sophie is er zo van onder de indruk dat ze even het gevoel heeft in contact te staan met een engel.

Mevrouw geeft haar nog een zoen en laat dan los. Ze loopt naar de stoel terug alsof er niets gebeurd is. En even later is haar blik weer als vanouds.

De betovering werd zomaar weer verbroken. Het moment kwam totaal onverwachts, ging ook weer even snel voorbij en komt wellicht nooit meer terug. Maar het is wel diep in mijn ziel ontvangen. Dank mevrouw Bongers.

Gerja

Share This