Wie de opleiding tot miMakker heeft gevolgd, kan vanaf nu ook verder leren tijdens de miMakker Opleiding Niveau 2. Gecertificeerde miMakkers die nog meer voldoening uit hun werk willen halen, leren tijdens de opleiding meer over samenwerken met meerdere disciplines en het contact van hart tot hart met mensen met dementie.

De opleiding niveau 2 is alleen voor gecertificeerde miMakkers. Tijdens de 30-dagen durende beroepsopleiding (opleiding tot miMakker) kwamen er verschillende aspecten aan bod. Het bewust contact maken met mensen met dementie of een verstandelijke beperking stond voorop. Tijdens de vervolgopleiding gaan deelnemers de diepte in. Ze leren niet alleen vaardigheden te ontwikkelen, maar ze zullen ook een persoonlijke verandering doormaken.
Een van de speerpunten van de vervolgopleiding is de samenwerking met meerdere disciplines verbeteren. De miMakker speelt hier een belangrijke rol in en vormt de verbindende schakel tussen de cliënt, zijn naasten en verzorgers. Een betere samenwerking zorgt niet alleen voor een beter gevoel bij betrokkenen, maar ook voor een betere kwaliteit van de zorg binnen een zorginstelling. Er ontstaan binnen de organisatie meer verbindingen en contact.

Verfijning
Naast de samenwerking speelt de persoonlijke ontwikkeling van de miMakker(-clown) een grote rol. Als miMakker leren deelnemers meer over contact maken met mensen met dementie en een verstandelijke beperking. Dat wordt bereikt niet alleen door persoonlijke groei, maar ook door ontwikkeling in het ambacht van de clown. Het clownspersonage krijgt meer karakter door het aanleren van theatertechnieken. De cliënt zal zich nog beter begrepen voelen.

Onderdelen
Samenvattend bestaat de opleiding uit 13 lesdagen die zijn onderverdeeld in de volgende onderdelen:

  1. Verfijning van de persoonlijkheid van de clown
  2. Ontwikkeling van het vocabulaire van de clown door middel van een kleine voorstelling
  3. Ontwikkeling en verdieping van persoonlijke en multidisciplinaire vaardigheden

Certificaat
Naast deze lesdagen, bestaat de vervolgopleiding uit één repetitie- en presentatiedag, vier coachingsmomenten en ondersteuning door video-coaching.

Eisen en kosten
De opleiding is voor miMakkers die minimaal vijf jaar werkzaam zijn en twee bezoeken per maand ‘miMakkeren’. Na het succesvol afronden van de opleiding ontvangen deelnemers een certificaat. De kosten hiervoor bedragen 3.750 euro inclusief lesdagen, training en coaching.

Aanmelden
MiMakkers die zich willen aanmelden, kunnen dit tot 25 juni 2018 doen.Inschrijven kan via dit inschrijfformulier.
Deze nieuwe opleiding start voor het eerst op 28 augustus 2018 en vindt plaats in Eindhoven. De lesdagen vinden op dinsdagen plaats. De coachingsdagen kunnen variëren.

Vragen
Vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met Margarita Galen, Hoofd Opleiden, (06) 20 40 59 05 of Angelique de Kraker, miMakker, (06) 23 63 68 98.

Share This