Voordat ik, Gerja, mij transformeer tot miMakker Sophie, bezoek ik altijd even de huiskamers om de sfeer te proeven en te horen of er nog bijzonderheden zijn.

Mevrouw van Walraven zit vanmorgen al aan het ontbijt. Ze kijkt er ongelukkig bij en geeft aan niet veel zin in eten te hebben. En wanneer ik naar de ‘boterhammentoren’ kijk die het inmiddels geworden is, snap ik dat wel. Ik help mevrouw om er weer twee smakelijke boterhammen van te maken. “Zo, nu ga ik me omkleden. Dan kom ik straks terug met m’n rode neus”, zeg ik wanneer we klaar zijn.

Verbaasd kijkt ze me aan en zegt: “Oh? Ja?” Haar gezicht begint te stralen en ze gaat rechter op in de stoel zitten. “Nou daar krijg ik zeker meer trek van als ik jou zie met je rode neus. Ga maar gauw, want het is een heidens karwei om alles aan te trekken”.

De verzorgster die in de keuken ons gesprek gehoord heeft is, net als ik, blij verrast door deze bijzondere wending. Omdat mevrouw zich verheugd op een bezoek van Sophie, is haar tegenzin in eten als bij toverslag verdwenen.

Mevrouw en Sophie hebben een uur later de grootste lol. Op twee stukjes brood na, heeft ze haar hele bord leeg gegeten!

Gerja

Share This