Dagelijks om 10.00 en 20.00 uur
gratis Online Ontmoet (+ 15 min) voor:
(Klik op de links voor meer informatie en aanmelden)
Toekomstige miMakkers
Zorgprofessionals
Mantelzorgers/vrijwilligers
                                                                                                     

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Terugkomdag – clownspersonage

16 november 2015 @ 10:00 - 17:00

Uitsluitend voor gecertificeerde miMakkers.

Deze terugkomdag staat in het teken van het clownspersonage. Aangezien de clown geen verhaal vertelt en geen act speelt, heeft zij – de meerheid telt! – slechts twee instrumenten tot haar beschikking: haar lichaam en haar personage.

Een deugdelijk clownspersonage sluit naadloos aan bij de uitstraling – fysiek en mentaal – van de speelster, en bevat voldoende diepgang en spelmogelijkheden. Om het personage te structureren wordt gebruik gemaakt van de methode van de Franse theaterpedagoog Jacques Lecoq.

Om te beginnen wordt er een dier gezocht dat bij de speelster past, niet qua fysieke gelijkenis, maar qua uitstraling en associatie. vervolgens wordt op basis van dit dier een driepoot van karaktertrekken gezocht, die een vertaling is van de uitstraling en tegelijk voldoende onderlinge ruimte biedt.

Bijvoorbeeld: ‘vrolijk en achterdochtig’ geeft meer mogelijkheden dan ‘vrolijk en blij’. De functie van het personage is niet een keurslijf, maar een fundament voor het spel. In die zin is het personage een dynamisch proces en is er alle aanleiding om na enige tijd je eigen clownspersonage weer eens tegen het licht te houden en, waar nodig, bij te stellen.

Toon Maas – docent

Gegevens

Datum:
16 november 2015
Tijd:
10:00 - 17:00

Locatie

Stichting miMakkus
Iepenlaan 40
Eindhoven, 5616 NS Netherlands
Telefoon
0886462500
Bekijk de site van Locatie