Syl is vandaag niet helemaal in orde, toch wil ze als miMakker Rosi op bezoek gaan bij de mensen in het verzorgingshuis.

Nadat ze zich heeft omgekleed loopt ze langzaam door de gang. Ze kijkt naar de grond en houdt zich vast aan een vensterbank. Nee, zelfs als Rosi gaat het helemaal niet goed. Ze blijft stil staan en probeert zich te vermannen.

Meneer van Dintheren maakt op dat moment ook een wandeling door de gang en wanneer hij Rosi verder op ziet, blijft hij staan. Vanaf een afstand roept hij: “Gaat het niet zo goed meidje? Dat zie ik wel hoor! ” Rosi knikt zuchtend en houdt met een pijnlijk gezicht haar buik vast. Meneer loopt naar haar toe en zegt: “Kom maar mee met mij, dan komt alles goed.“ Hij pakt haar zorgzaam bij de arm en neemt haar mee naar zijn eigen kamer. Daar aangekomen geeft meneer een tip: “Ga hier maar zitten.” en zacht duwt hij Rosi op zijn bed. Zelf gaat hij op een stoel ernaast zitten.

Rosi laat zich achterover op het bed vallen, met haar benen recht omhoog. “Je bent toch niet dood? ”, vraagt meneer van Dintheren. “Nee, nog niet! ”, kreunt Rosi oprecht. En ze laat haar benen weer zakken tot op het bed. Zo blijft ze liggen en vijf minuten lang zijn ze samen stil. Rosi voelt zich ondertussen wat beter en komt overeind: “Hè hè, fijn hoor!”, zegt ze opgelucht. Meneer knikt goedkeurend, staat op en zegt: “Ik ga nu naar huis, dag.”

Syl had een slechte dag, toch pakte ze dit als Rosi heel goed op. Zo kreeg meneer van Dintheren de kans om voor haar te zorgen. Natuurlijk is het niet fijn wanneer je tijdens het werken als miMakker niet fit bent. Maar de kern van het werk is dat je authentiek bent en vanuit die hoedanigheid ook zo reageert. En dat bracht ook deze keer weer een bijzonder contact teweeg.

Syl

Shares
Share This